tirsdag 7. september 2010

Det blå..


På bildet her skimter du så vidt en liten disse. Den har vi endelig fått hengt opp til vår lille datter. Treet den henger i forguder jeg. Det er en stor stor gammel Eik med en fantastisk fasong. Stolt, gammel og stor. Her ser du også en av utelampen våre. Kommer info lenger ned:)

Denne lille dørbjellen som er innhyllet i den gamle oldemorrosen(tror det er en New Dawn rose) er kjøpt hos Creme de la Creme. Den gjør nytten:)


FØR


ETTER


Utelampen er i støpejern og er kjøpt hos kulturjern , kopi av gamle modeller. De er blitt meg lovet skal vare livet ut og bare bli penere og penere med årene. Oppløftene!

Jeg gikk mange runder før jeg bestemte meg på fargen på ytterdørene våre. Jeg bestemte meg etter at jeg hadde gått på inspirasjonstur i Gamle Bergen museum. Men utfordringen var å finne en farge som lignet denne. Valget endte med Gustaviansk Blå R-80-b. Den er litt mye rødt i og noen ganger synes jeg den ser lilla ut. Men jeg er godt fornøyd! Har tre dobble ytterdører og en enkel. Disse er tegnet av en villig entusiast som kan masse om gamle hus og stilperioder. Disse dørene er empire-stil og er laget på et snekkerverksted i Kaupanger. Det var viktig at dørene var profilert på begge sider. Dørhåndtakene er i messing og bakkelitt og er kjøpt ho en lokal forhandler.


Gamle Bergen
Inspirasjonen


Gamle Bergen
Inspirasjonen

19 kommentarer:

 1. F - orseggjort
  A - anelse av himmelen
  N - ydelig
  T - rolldom
  A - lvorlig talT: Ditt beste innlegg!!
  S - ukk
  T - enk å bo her!
  I - nspirerende
  S - tilsikker
  K- onge verdig!

  SvarSlett
 2. Det ser ut som inngangen til et slott! Helt nydelig.. Vi har også blå inngangsdør:) (Angående å legge deg til som følger, skrev jeg kommentar på innlegget som het Kveldskos, så du kan jo se på det!)

  SvarSlett
 3. Vi må bare spørre.. Det treet som vi ser på det fjerde og femte bildet, er det det samme treet som du fant på en tur med din søster? Det stod hvertfall veldig fint der.. Vi skjønte først ikke hva en disse er for noe, men det er vel fordi vi er dumme Oslo-folk:) Alt var fint!!:)

  SvarSlett
 4. Ikke bare en, men to...eller er det tre...doble dører? Fantastisk! Så utrolig lekkert! Og fargen var bare kjempefin!

  SvarSlett
 5. Jeg blir stadig mer og mer imponert over huset deres.. Det blir jo ikke vakrere enn dette!!
  Fantastisk farge og det ser så forseggjort ut med doble dører og glassvindu på hver side.. Hver krok hos dere må jo være gjennomført og gjennomtenkt? Fantastisk! ♥

  Skulle gjerne likt å komme på kaffebesøk hit! Hihi!

  I gamle barnehagen jeg jobbet i, var vi stadig på tur til Gamle Bergen. Fantastisk sted!! Kan lett traske der i flere timer ;-)

  Takk for gode råd, skjønne deg :-) Det blir nok til spill selv, ihvertfall i første omgang :-)

  Ha en fin dag videre, og takk for at du er den du er og har en så inspirerende blogg! ♥

  Klemmer

  SvarSlett
 6. Den var jo bare helt fantastisk vakker den farven..litt pudder gråblå??er det riktig og si?
  Har skrevet opp farvenr..skal jaggu prøve og male noe smått i den og se:)
  takk for tips..
  det bildet med lysekrona mot farven var outstanding flott:):)
  ha en nydelig kveld
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 7. Der kom det bilder av de fine dørene! Naboene må være grønne av sjalusi, men veldig glade for at dere bidrar til et flott nabolag!

  klem

  SvarSlett
 8. Vakkert. Eg blir så imponert kvar gong du viser noko frå huset ditt! Dette var intet unntak!

  Klem E :)

  SvarSlett
 9. Nydelig dør, passet perfekt til det koselige huset deres. Skjønn farge, så er det jo gamle dører som er skjønne, og ikke minst fargene. Klem fra Mona.

  SvarSlett
 10. Vil du slutte med deg nå!!!!!!!!!!!!!!!! Jeg flytter inn!!! Må bare ta en runde med husbonden her i heimen først, men jeg tror han skjønner det! (dere har vel et gjesterom eller???...) ha ha ha....herregud Helene, nyyyydelige bilder, nydelig hus, hage, roser, farger, jeg bøyer meg i støvet. (mind you, du har vel ikke så mye av det du......psst! JEG har!!)

  Solklem fra Gosenkosen :-)

  SvarSlett
 11. Nyyyydelige bilder og veldig gøyt innlegg å lese ikke minst. Jeg blir alltid så glad når man skriver info om hvor alt er fra, fargekoder osv. Så slipper jeg å stille så mange dumme spørsmål etterpå...:)

  SvarSlett
 12. Vet du hva? Jeg sier meg bare enig med Lille Vildand, jeg...

  Ha en fin dag videre.
  Klem Jenny

  SvarSlett
 13. Herregud så fint! Jeg flytter inn jeg også!! Kommer til å bli trangt hos deg etterhvert;)

  SvarSlett
 14. Åh så vacker nyans av blått. Gläder en blåhjärtad själ som mig!! Dit hem är så fiiiiint...
  Jag skymtade något på några bilder som ser ut som en stor skiffersten eller platta utanför dörren, så vacker! Ha en underbart skön onsdags kväll!
  Kram Pia

  SvarSlett
 15. Har du inte fått ditt paket ännu? Skickade det den 28 augusti...det stod att det skulle ta 4 dagar...?
  Kram Pia

  SvarSlett
 16. Hei hei
  Tusen takk for koselig kommentar hos meg. Har aldri vært hos deg før. Nydelig dør. Gustaviansk blå er en utrolig flott farve.
  La meg til som følger, håper du syns det er greit. Gleder meg til å følge deg videre.
  Ha en fin dag
  Klem Tove

  SvarSlett
 17. Noe så vakkert er det lenge siden jeg har sett!!
  Helt utrolig nydelig!
  Var ikke klar over at du var en av de som er med på bolig pluss sin konkurranse når jeg "ramlet" innom deg. Du har fått min stemme :D Legger meg til som følger hos deg ;)
  klem Laila

  SvarSlett
 18. Hei! Kommer over bloggen din idag, og oppdaget at det var ditt hjem jeg stemte på i Bolig Pluss- konkurransen. Så artig!

  Liker bloggen din veldig godt!

  Mvh. Mette

  SvarSlett
 19. Det var ett eller annet ved de fire bildene fra huset deres som traff meg! Og jeg ble jo ikke mindre overbevist om at det var rett for meg å stemme på dette huset, det er jo bare fantastisk! For en jobb dere har hatt!

  Elsker kjøkkenet og fargen på døra. Har du lagt ut en fargekode på bloggen og hvis ikke er det mulig å få vite det? Kunne tenke meg å bruke den fargen på en kommode. På forhånd takk!

  Mvh. Mette

  Ps. Så koselig at du liker bloggen min, det kommer nok flere bilder av interiøret vårt også etterhvert...foreløpig er det mest byggebilder;) Lite interessant for andre enn oss selv! Ds.

  SvarSlett