onsdag 22. september 2010

Sofabordet


Dette bordet kommer fra Søstrene Mylius. Jeg betalte 1000 kr for dette og de snille damene sendte det restaurert og ordnet med posten til 200 kr i frakt. Å hvor glad jeg ble da jeg så det!Vet ikke hvor det kommer fra eller hvor gammel det er.Det har visst vært blått tidligere. Jeg ser at sargen og beina er pusset ned, men heldigvis er det steder hvor blåfargen henger litt igjen:)Det er bittelitt høyt til sofaen. Men tror dette bordet skal tåle å miste 5 cm på beina. Jeg hadde vegret meg å kutte i beina hvis det var dreide bein!Rødfargen på bordplaten passer perfekt til Majolikalampen som henger over. Den har også et rustrødt skjær i seg.På bordet ligger en bok av fotografen Schamann Olsen. Boken heter "Bilder fra Bergen" fra 1927. Den er pappa sin skatt, men jeg har lånt den først av pappa og så av søs. Den må tas godt vare på. Så jeg blar forsiktig! Har hentet masse inspirasjon fra denne. Også er det jo så gøy å se hvordan Bergen var i gamledager! Elsker det!


...............Frydenlund ................................................................................. Sandviksveien 38c

Huset Frydenlund er bare helt fantastisk! Det finner vi nå i Gamle Bergen museum. Han vi kjøpte vinduene våre av fortalte at han hadde levert vinduer til en mann som hadde fått bygget en tro kopi av dette huset, ned til minste detalj! Vinduene ble visst grisedyre i og med at han skulle ha antikke glass spesialbestilt fra ?, men mannen var lykkelig! Han var visst meget rik, men likevel! Gøy med skikkelig rike folk som interesserer seg for akkurat dette.Sandviksveien 1

Dette huset brukte jeg som inspirasjon da vi skulle finne ut hvordan fasaden vår skulle se ut. Vi måtte endre størrelsen på vinduene i huset vårt. Heldigvis fant vi spor i tømmerveggene på hvor store de hadde vært. Dette huset her har kinavipp både på arken og på mønene. Vi hadde ikke kinavipp på vår ark fordi den er bygget på i senere tid. Vi fikk lagt inn en liten vipp, men den er lite synlig hos oss. Døren på bildet her ligner på de som vi fikk tegent i empirestil. Nå gjenstår stakittgjerde utenfor hos oss, så er vi i mål:) Kan ikke ha fullt så tynne planker som her, men lignende.


KLEM
!

Nå skal jeg se på Dexter- Lykke det og..


19 kommentarer:

 1. Jeg ser absolutt likheten - så kreativ dere har vært - og flinke til å finne inspirasjon.

  Tenk, jeg har aldri vært i GamleBergen! Der må jeg komme meg snarest!

  Klem

  SvarSlett
 2. Bordet er jo akkurat slik du ønsket deg! Du er flink med kreative innslag og detaljerte opplysninger. Ja, boken...Den må du passe på!
  Klem, søs

  SvarSlett
 3. Hej!!
  Det soffbordet skulle gärna få flytta in hos mig;o) Jag har postat ditt paket idag, tar nog en tre, fyra dagar innan det kommer fram!

  Jättekul att se inslaget från tv;o) Så fint Ni har det! Ni kommer vinna så klart!!!!

  Kram Klem Malin

  SvarSlett
 4. åååå vil du GI deg nå!!! Eg har ikkje mer plass til møbler her i huset, så kommer du med tips om Søstrene Mylius!! SLUTT!!!!! :-)
  Jeg har nå sett på den filmsnutten av deg (ja, pga huset altså!! Sorry...) x-antall ganger (så det på Tv'n også)...for å suge til meg inspirasjon fra det alldeles vakre hjemmet ditt. GUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU det er så fint!"!!!!!!!!!!!!!!!

  Klem W :-)

  Har aldri sett på Dexter eg, ...(e han hot?)ha ha ha...

  SvarSlett
 5. Åhhhh vilket superfint soffbord!
  Vill ha!!!!!!!
  Ha en fin Dag!
  Kram Kathrine

  SvarSlett
 6. Tenk at du fant et bord på null komma niks som passer perfekt og er akkurat slik du ønsket det!!! Du må nok ha vært snill i ditt forrige liv, som du pleier å si..:)

  SvarSlett
 7. Bordet er virkelig en skatt! Så fint!! Er jo neesten tragisk at den blå fargen er pusset vekk da.. Godt man kan skimte fargen på undersiden;)

  Så moro å lese litt mer om huset deres!
  Stakittgjerde blir bra.. Det skal vi også ha en vakker dag da vi får egen hage og sånn ;)
  hihi!

  Nattaklemmer

  SvarSlett
 8. Nydelig sofabord, ja. Som alt annet du har ... :)

  Jeg kuttet og føttene på et av de gamle bordene på Mattisheimen. Var nødt for å få det opp på loftet... Men det gikk helt fint. Var heller ikke dreide bein på det.

  -Renate-

  SvarSlett
 9. Så sjarmerende og fint det bordet var! Tror heller ikke det gjør noe å kutte bena litt på det.
  Moro med den boken :)

  SvarSlett
 10. Hej!
  Vilket fantastiskt vackert bord. Förstår att du är glad i det!

  Ha det gott!
  Hälsningar Monica

  SvarSlett
 11. Underbart bord! Jag har ett som är nästan så, men det är inte lika slitet som ditt. Bra storlek på det.
  Vilka vackra gamla hus. Tänk att han byggde ett nytt, men precis som det gamla. Vilken härlig idé.
  Förstår att jag missat något bra här när jag varit upptagen med att jobba - TV-inslag?!?!
  Får nog kika vidare tror jag....
  Ha en bra dag!
  Kram från Mia

  SvarSlett
 12. Oj, oj - nu har jag sett filmklippet...
  Vilket underbart hem och du själv är vacker som en dag!
  Det var jättekul att få se det, så tack för att du lade ut länken.
  Lev väl!

  SvarSlett
 13. Vakkert stuebord! :o) Koslig med gamle bilder, og veldig spennende at dere har gjort ting så riktig, jeg mener altså etter gamle bilder og historie. Jeg er imponert. :o)

  Ha en fin dag videre.
  Klem Jenny

  SvarSlett
 14. Utrolig fint stuebord!! Du finner så mye fint, hele tiden!!:)

  SvarSlett
 15. Flott bord ja...jeg har et slikt stuebord med rund ben...som har vært kjøkkenbord før.....men bena var kappet før jeg fikk det etter bestemor:)
  Det bordet bor for øyeblikket hos min venninne...har ikke plass...men jeg vil ikke selge det:)
  kos deg med det nye bordet:)
  og takk for kos kommentar.....ja tenk hvis du vinner???:):)wowowwooo spennende!!!
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 16. Superfint! Jeg skal også kappe av noen cm på mitt. Jeg kvier meg litt siden det er så gammelt. Men jeg kjøpte det jo så det skulle være sofabord, så da kan det ikke være så høyt.

  Bordet ditt er ganske så likt mitt. Selgeren sa at mitt kom fra slutten av 1700-tallet eller begynnelsen av 1800-tallet, så ditt er sikkert fra rundt der det og :)

  Stine

  SvarSlett
 17. Utrolig flott bord! Flott patina. Det er noe slikt jeg også er ute etter. Håper jeg er like heldig som deg. ;)

  SvarSlett
 18. Hei du, Har du lyst på en gammel Singer symaskin på bord? Jeg har ikke plass til den (sjåkking!!! ha ha ha) Nå MÅ den ut! Legger den ut på Gis Bort på Finn om ikke du (eller noen andre du kjenner) vil ha den. men ville sjekke med deg først.

  Ha en herlig fredag :-)

  W

  SvarSlett
 19. Virkelig et nydelig bord, og så morsomt at noe av fargen fortsatt sitter igjen. Det er litt av noen skatter du får tak i. Såååå fine!

  SvarSlett