lørdag 25. september 2010

Hva venter dette huset mon tro?Jeg var på Skjold Skole på loppemarked med min datter på tre og en trøtt sønn på ett år. Klokken var halv to så det var ingen skatter igjen:) Det var kjekt for treåringen som fant noen Sia prinsesser i tre inne i mellom ALT ROTET. Det lå strødd på bakken. Hun var strålende glad og fikk betale selv. Lillebror og jeg kjøpte oss en hamburger og var ganske glade. Da vi kjørte måtte jeg bare stoppe, selv med biler bak, for å kipse bilder med mobilen. Har sett på dette huset fra hovedveien men har aldri vært så nærme før. Holder på å sprenge av nysgjerrighet for å vite, hva, hvorfor og når! Buene på de to små arkene har jeg aldri sett før. Tenk om huset står fullt? Vinduene er barrikadert igjen...sikkert med tanke på hærverk. Det står jo på Skjold:)
Skulle gjerne snakket med eieren, men det tør jeg ikke:) Og mannen i bilen bak ble sikkert sur av å måtte vente, for han fløytet i allefall på meg. Men det forstår jeg godt!
God helg ja!!!!!

Helene

15 kommentarer:

 1. Oj,nydelig! Skjønner godt du vil snakke med eieren! Det ville jeg også ha ønsket å gjort!
  Litt tålmodighet bak må da de ha,spesielt når slike flotte hus dukker opp! :p
  Ha en flott kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 2. ååhh... ja tenk...

  var også på loppis på skjold, men kl 10... og det var kaos..!
  klem,magny

  SvarSlett
 3. Tenk så skjønt dette huset kunne blitt om man fikk ordne inne i det. Helt nydelig er det. :)

  SvarSlett
 4. Man kan forestille seg hvor flott det har vært en gang, og kanskje hvor flott noen kunne ha gjort det. :o)

  Ha en fin lørdag videre!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 5. Jeg har sjekket - og huset er visstnok fredet?? Kommunen som eier det, mener jeg. Det har original kjøkkeninnredning også!!!!

  SvarSlett
 6. Har sett det huset jeg også ja ;) Var det lopppis idag? Det gikk vi glipp av,gitt. Kanskje det er imorgen også? Her har vi hatt besøk avfjerne slektninger idag, og gjort en liten innsats på tv skapet, kanskje vi får det ferdig etterhvert ;)

  SvarSlett
 7. Da håper jeg kommunen ordner det slik at Hordamuseet får det opp og gå igjen:)

  SvarSlett
 8. Hei hei,,, å hva dere søstre vet altså. Blir helt imponert jeg :-)
  Så Skjold hadde loppemarked idag, men turde ikke nevne for Inge at jeg ville inn der en gang....ha ha ha.....vi tok en tur på Åpen Brannstasjon dag på Fana. Tobben var i hundre!! Kjørte brannbil, spylte m/slange, tok taubane og fikk diplom og caps, kakemann og cola. Perfekt dag :-)

  Klem W

  PS! Bare hyggelig med leveransen, herlig å ha fått den ut...ha ha ha.
  Bilder av slagbenken kommer i løpet av morgendagen - trur eg :-)

  SvarSlett
 9. Jeg skulle til å si at min bedre halvdel og jeg skal hjem til bergen om tre uker, og at du og jeg får ta turen opp å snakke litt med eieren av huset , men jeg ser jo nå at J er oppdatert ;)
  Jeg kjenner igjen huset, har vært fascinert av det lenge jeg også ;)

  Ha en fortsatt fin helg, gode du!
  Klem klem

  SvarSlett
 10. He he ja der skulle en vært inne og sett....sikkert en del orginalt flott der:)
  Ha en kooos søndag...
  eddaKlememr

  SvarSlett
 11. Åhh så fint hus!
  Tänk att få bo där!!!!!
  Mycket jobb förstås!
  Ha en fin Söndag!
  Kramis Kathrine

  SvarSlett
 12. For et nydelig gammelt hus! Og godt at det er fredet så det ikke blir revet i alle fall.
  Håper det blir restaurert en dag :)
  klem Laila

  SvarSlett
 13. For en flott blogg jeg kom over her da! Nå har jeg klikket videre til repotasjen fra tv2 og drømt meg bort i hjemmet deres! SÅ fantastisk flott! Og så flinke dere har vært, dedikerte og kreative!

  SItter bare å måper jeg;-)

  Og etter å ha titten inne hos deg ble det bestemt at jeg SKAL male gulvene altså!

  Med ønsker om en god uke!

  SvarSlett
 14. Hei, jeg måtte bare kommentere dette huset! For det har jeg også sett på, det er utrolig fint! Beliggenheten er jo litt så som så, spesielt når bybanen skal tøffe forbi, men kanskje det hadde blitt som å bo supersentralt på landet? hehe.. Skulle likt å hatt noe sånt, ja..
  Gratulerer med BoligPluss-prisen, dere har vært kjempeflinke!

  SvarSlett
 15. Hei. Var og søkte litt på Skjold-bilder på google og kom over denne bloggen. Siden det var interesse for dette bygget og jeg vet litt, tenkte jeg at jeg kunne legge igjen en kommentar her :).
  Dette bygget har tidligere vært i privat eie, men er per dags dato et vernet bygg, og kan derfor ikke rives. Bergen kommune er eieren av bygget, men den ligger på tomten til Skjold menighet. Kommunen vedtok for et par år siden å bevilge 1 million kroner til opprustning av huset, og at det videre skal kunne bli brukt av menigheten. Planen har vært at elever ved Årstad videregående skole skal gjøre jobben. Ting har dog tatt lang tid, og selv vet jeg ikke hva som er status Co p.d.d. Bergen kommune og Skjold menighet er uansett de man må ta kontakt med for nærmere informasjon.

  Mvh Øyvind Bjørge
  (helgekirketjener, frivillig medarbeider Skjold kirke)

  SvarSlett