mandag 16. august 2010

Litt fra musikk/biblotekstuen
Denne stuen er min mann sitt verk. Da jeg var gravid stod han her inne og pusset og pusset på tømmerveggene. De var mørke og skjoldete og hadde rester av allsakens tapetrester. Jeg ville orginalt male her også men er glad for at jeg ikke overtalte min mann til det. Her har vi nå en litt varmere stue og det blir sikkert nydelig her til jul.

Bidemeiersofaen og bordet med løveføtter ble funnet på Finn.no for fire år siden. Lysekronen i stilen Art Nouveu (Jugend-stil) er fra Ebay i vinter. Speilet til høyre ble funnet på Fretex. Noen har malt det hvitt noe som har forringet utseende og verdien.. Kanskje jeg klarer å redde det med malingsfjerner en vakker dag.. Er nysgjerrig på hvor gammelt dette speilet er. Dekoren på toppen minner om dekoren på B.sofaen... Skulle vært antikkforhandler med masse masse kunnskap!!


Pianoet her ble gitt bort på Finn.no. Alltid lurt å sjekke gis bort på Finn.no i ny og ne! Jeg gav det til min mann i farsdagspresang. Han ble helt passelig fornøyd.. klangen er litt spøkelsesaktig og det er viss stemt i H-dur. Jeg kjøpte lysestaker til pianoet og konkluderte med at det i allefall er et vakkert møbel!

Hyllen som står oppå pianoet er fra Jeanne d´arc Living. Ble funnet på opphørssalg hos First Floor på Nesttun. Disse interiørbutikkene i Bergen og omegn har en tendens til å leve i kortere perioder! Dumt er det..


Skapet her har også min mann tatt med seg fra Arilds Antikk i Oslo. Kisten er fra Antikkmessen i Bergen for en del år siden. Rokken har jeg kjøpt hos min søster da hun ville kvitte seg med den.. Ville ikke at den skulle forsvinne ut av familien så den endte jeg opp med.. Er litt usikker på den. Jeg har to svarte gyngestoler med fin patina.. lurer å om jeg skal male den ene hvit..


På denne kommoden har jeg samlet gamle bøker fra Jonas Lie, Ibsen og Bjørnson. Pappa som barn er avbildet på bildet. Er veldig glad jeg har dette fra pappa:) En liten parafinlampe.. en av mine kjære skatter. Plukket den med meg fra et garasje-salg i sommer. Kommode er funnet på Finn.no. Den har jeg valgt å ikke male..


Her har jeg Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson hengene. Disse fant jeg hos en skrotnisse ved Oslo S etter at jeg hadde fått vite at Bjørnson hadde overnattet i huset mitt i gamledager! Tidligere statsminister Wollert Konow bodde en periode har med sin kone.(før han ble statsminister selvsagt) Han var gode venner med Bjørnson og i en bok jeg kom over ble det sagt at han overnattet. Litt stas synes jeg!


11 kommentarer:

 1. Gud, så nydelig!! Vi vil komme på besøk bare for å nyte!:) Hvor mye kostet den lysekronen? Den var skjønn! Vi har forresten bestemt oss for hvilken kakkelovn vi skal ha:) Vanskelig å bestemme seg, men nå er det hvertfall gjort:)

  SvarSlett
 2. Så masse festlig historie du hadde og fortelle her da:)Og mange nyyydelige møbler selvsagt....
  Har du brukt lang tid på og samle alle disse gamle møblene og tingene dine?
  Håper du har en koselig kveld..
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 3. Å du, for et flott hus dere har! Men skjønner dette har kostet mange timers arbeid, svette og kanskje noen tårer... hehe
  Men resultatet er jo helt nydelig!

  Enig med mannen din at tømmerveggen bør dere ikke male! Nydelig som den er!
  Klem klem

  SvarSlett
 4. Vi svarer her, så er det lettere for deg å se:) Men, det hadde vært koselig hvis du ville svare tilbake, vi har noe mer å spørre om angående de vakre tingene dine vi vet du:) Kakkelovnen kostet 60.000 kroner! Da var den ferdig montert. Vet ikke om det er en bra eller dårlig pris.. Du betalte vel 30.000 uten at den er montert?

  Over til tingene dine: Rokken var nydelig synes jeg! Har selv en sånn, men den er rosemalt. Kan kanskje legge ut et bilde av den, så du ser hvordan den ser ut? Ellers lurer vi på hvor mye du gav for gyngestolen? Og hvor du fant den?

  Ha en fin kveld videre:) Liker bloggen din sååå godt altså! :) Gleder oss til hvert nye innlegg:)

  Stor klem:)

  SvarSlett
 5. Tømmerstuen bryter med resten av huset - det røde bondeskapet er nydelig. Som du har samlet og bygget rede!
  KLem

  SvarSlett
 6. Jeg synes det er så flott med alle de fine kontrastene dine !! Interiøret lever på en helt spesiell måte. Nydelig nydelig skap, det falt jeg helt for. Og det gjør heller ikke noe at det er rødt. Ja det var varmt og koselig her i stua, det blir herlig til Jul med levende lys :)

  Aina

  SvarSlett
 7. Jeg synes tømmerveggen er en nydelig kontrast til det hvite:) Utrolig koselig rom! Og så mange flotte skatter du har!

  SvarSlett
 8. Det här gillar jag! En massa gamla ting med historia, personligt utvalda, ger ditt hem karaktär. Det känns varmt och ombonat. Spegeln gissar jag på ca 1890 tal. är spegelglaset delat? Mycket vackert inlägg!
  Kram Pia

  SvarSlett
 9. Dette var en fin stue, så koslig og med mye historie. Artig å høre om tankene og kjøpet bak en ting som blir vist fram.

  Skapet var virkelig flott, og bøkene dekorative.

  Mvh Jenny

  SvarSlett
 10. Nå e det nummeret før eg flytter inn til deg altså!!!!!!!!!!!!! :-)

  Helt alldeles nydelig!

  PS! ka skjedde med sommeren??????
  Klem W

  SvarSlett
 11. Nydelig gammlet hus, med mange vakre møbler!!
  Kommer tilbake hit:-)
  Hilsen kristin

  SvarSlett