tirsdag 10. august 2010

Litt før og nåFØRJeg tenkte når jeg så huset, for et fantastisk hus!! Jeg så ikke alt arbeidet, bare potensiale og gledet meg vilt til å se hva som var under alle platene og gulvbeleggene.


Dette bildet er tatt tidlig i vår. Til høyre står det erverdige tuntreet vårt som jeg var veldig opptatt av, skulle overleve byggeprosessen.. desverre så tror jeg grunnarbeidet og all gravingen har tatt livet av det. Det er et gammelt grønn bøketre.. fantastisk med blader på!!! Hengene grønne grener... Nå står det bart og jeg sørger over det. Kanskje hvis vi kutter det godt ned at det kan komme nye grener... det har ingen grønne blader i år.


Stue 1 FØR


Stue 1 NÅ


Garasjen står slik i dag også. Det blir neste prosjekt.. min mann ønsker verksted i 1.etasje og kontor i 2. etasje.Det lille skutet her måtte vi desverre rive da vi bygget på tilbygget. Har er nå en mellomgang blitt bygget med to dobble dører slik at vi kan komme inn fra begge sider.


På denne siden av huset har vi bygget på en vinterhage, eller skut som det ofte blir kalt på slike gamle hus. Da fikk vi det mye luftigere og lysere i den hvite stuen(stue 1) og fasaden fikk seg et løft


Under takplatene fant vi disse fantastiske bjelkene. Platene lot seg sakte men sikkert bli revet ned. Og etter sparkling av utallige spikerhull, vasking og maling ble det perfekt. Vi har også listet rundt alle bjelkene fordi vi måtte etterisolere/lyddempe. Vi måtte legge bord mellom alle bjelkene og så liste rundt dem.. Vanskelig å forklare.. sorry:) Taket var gulvet på soverommet våres orginalt. Nå er det dobbelt lag med gulvbord med isolasjon og lyddempene filt i mellomDisse vinduene ble byttet ut og vinduene ført tilbake til sine opprinnelige størrelse. Vi kunne se arr etter de gamle vinduene i tømmerveggene. Det var til stor hjelp og ekstra gøy.


Rosebuskene ved inngangsdøren fra veien har overlevd alt arbeidet og malingen.. heldigvis. De er litt slitne men kommer forhåpentligvis sterkt tilbake neste sommer.


Stue 2 FØR


Stue 2 NÅ

Her har min mann gjort litt av en pussejobb for å få frem tømmerveggen. Det var mye maling og tapetrester som måtte bort.

7 kommentarer:

 1. Kjempegøy å se før og etter bilder.
  Har helt glemt hvordan det så ut!
  Nå er det bare vakkert!
  Ps! Du må endre innstillingen på tid!

  SvarSlett
 2. Det er så gøy å se før & etter bilde.
  Det var utrolig vakkert.
  Nydelig!
  Ha en vidre fin kveld.
  Klem Christina

  SvarSlett
 3. Dere har jammen meg vært flinke! Artig med før-nå bilder og koselig at dere holder den gamle stilen!

  Klem

  SvarSlett
 4. Et nydelig hus!!! Så flinke dere er! Det er litt av et arbeid, men vidunderlig når man er ferdig!

  Klem.)

  SvarSlett
 5. Morsomt med før- og etterbilder! Dere har lagt ned en enorm jobb! =)

  Så deilig med stor hage, den misunner jeg deg. Men synd med treet, håper det kan la seg beskjære og at det våkner til live igjen...

  Det blir et lekkert inngangsparti med rosebusker på hver side, og tømmerveggen ble veldig fin. =)

  Mvh Jenny

  SvarSlett
 6. Åååhhh...kjenner meg nesten så litt småmisunnelig! ;) For et hus, og for en gård! Det må jo være en fantastisk følelse å se hvordan dere forvandler et forfallent hus til en fantastisk perle! Dere er kjempeflinke! Håper dere klarer å redde det gamle bøketreet, tenk hvor mye prakt det vil tilføre utegården deres! Klem i fra meg, Siren :)

  SvarSlett
 7. Wow, for en forandring! Det ser bare så utrolig flott ut hos dere. Veldig morsomt å se før- og etter bilder. Kan nesten ikke tro at det er samme hus. Virkelig imponerende!

  Kom tilfeldigvis innom en annen flott blogg også - så viser det seg plutselig at det er søsteren din sin ;-) Må si dere har utrolig god smak begge to.

  Ha en fin kveld!

  HG

  SvarSlett