torsdag 2. desember 2010

Litt pynt og litt hverdagDa er jeg "back in buisness" og ungene er lagt, den ene er syk igjen stakkar og roper stadig "Au au". Vet ikke helt hvor hun har vondt. Denne gang er det infeksjon på øynene og vanlig forkjølelse. Hvordan skal jeg få en treåring til å gå med på øyedråper fire ganger om dagen? Jeg tviler egentlig på at jeg har fått inn noe som helst på øynene hennes. Det endte med at jeg måtte"sette"meg på henne og tilslutt så gråt/hostet hun slik at hun kastet opp.. Stakkar, men hva skal jeg gjøre? Hun nekter jo og jeg har bare to hender? Hun forstår og er enig med at dette må hun gjøre, men får total angst i det det skjer. Jeg får det ikke til.. Dette er en jobb for far.. men han er ikke her. Ekkelt og sårt å trøste henne etterpå, når resultatet etter kraftig gråt og motstand er at øynene er fulle av puss og at det hele er blodig. Hun er veldig pysete når det gjelder den røde fargen dette har.  Tross alt så hater hun meg ikke og det er godt å kjenne. Armene hennes rundt halsen før hun slipper taket og gir seg over i sengen, det er gull verdt. :) 

Kakaoen er nå på bordet og jeg tror jeg har ti små juletrær rundt om i huset og litt englevinger her og der. Jeg brenner for harde livet på adventslyset mitt og håper jeg klarer å holde følge.. Jeg har til og med hentet frem julecder så her er det bare fryd og gammen mellom takene:) 

En helt annen ting; Hvordan klarer dere å få juletreet til å stå stødig oppe i sinkspann og store kurver??? Ser jo dette overalt men har ikke enda lykkes i å finne en forklaring?


God klemmer til alle der ute!
***

21 kommentarer:

 1. Nei er ikke enkelt med disse små....kanskje salve er enklere?
  Juletre i bøtte...nei må vel ha en liten juletrefot oppi??
  Håper snart barna er friske....og blir det til over jul nå.....
  kos deg i kveldinga med lys og kakao...fortjener det nå...
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 2. Uff, høres ikke noe morsomt ut nei! Stakkars lita som er syk, får håpe det blir lettere med "medisineringen" etterhvert så hun blir fort bra igjen :)

  Har også sett mange juletrær i sinkbøtter og kurver, og har veldig lyst på en kurv til mitt :) Men tenker som Elin over her, at den må ha den vanlige juletrefoten oppi :) Problemet blir bare å finne en kurv som ikke bare er fin, men som også er stor nok til å romme foten og lav nok til at jeg ikke må trimme halve juletreet bort...
  Kos deg med pynt og kakao :)

  SvarSlett
 3. Så yndig det første bildet var, med speilet, konglene og englevingene. :)

  SvarSlett
 4. Så trasig med sånne øyedråper...har hatt samme problmet her og. For oss hjalp det litt å telle. Tror det kan være fælt for de små å oppleve å miste all kontroll over situasjonen, og da er det å telle litt til hjelp for å få tilbake følelsen av å ikke være helt prisgitt...

  Med lillemalien så hjelper det å si at hun skal telle til tre, og så er slutter jeg når hun er kommet til tre, eller tar pause hvis det ikke ble nok dråper. Funker med nesespray og febermåling også, hun misliker alt sånt.

  Ellers går øyedråpemedsin å få i salve også, den er lettere å ta på, og den går ikke ut igjen av øynene selv om de gråter.
  Til drkkende medisin har vi nå funnet en sånn sprøyte dings som hun setter i munnen og trykker inn medisinen selv, så nå tar hun de hostesaftene hun nektet på før ;)

  PUH, ble en lang kommentar dette, men måtte bare dele mine erfaringer, for jeg vet hvor fælt det er å være mamma og tvinge i de medisin... ;) Ikke kjekt for de små heller ;)

  Lykke til, håper sykdommen snart er over for denne gang.

  SvarSlett
 5. Nydelig bilder, som vanlig! Spesielt det med englevingene!

  Et lite tips vedr. øyedråpene.
  Når datteren vår har hatt øyebetennelse, har vi brukt en øyesalve. Med den har det holdt at vi har smurt den uten på huden under øynene og på øyelokket. Huden der er så tynn, så den trekker fort inn gjennom huden og virker der den skal.

  Dette har en perfekt løsning for oss, som også har en jente som har nektet å la oss bruke dråper eller salve innpå øyet.

  Lykke til og god bedring!

  SvarSlett
 6. Ah, vakkert! For en fantastisk blogg du har! Elsker slike gamle, fine ting du har her:) Så morsomt å lese om tapetene i huset under her. Har laget et slikt innlegg på den gamle bloggen min også:)

  http://judithogroger.blogspot.com/2010/07/vil-du-vere-med.html

  SvarSlett
 7. Åååå jeg husker den tiden der....Da de liksom ikke forsto norsk...Hvis du får disse dumme tablettene blir du frisk:) Vel--det var jo IKKE AKTUELT. Kjemping og truing og lokking og luring og stjerneklistemerker som ble kastet veggimellom. Spesielt med min store jente ( som var så sinnsykt snill bortsett fra hver gang hun fikk feber) å hildrande du som vi lirket og lurte...og så endte det med at min mor måtte dukke opp og klarte å fikse alt på et blunk,.

  Jaja. Jeg har jo også noen juletrær her gitt. I sinkspannet ute har jeg satt juletreet oppi en stor stødig vase med litt vann. Rundt vasen har jeg pakket tett med bobleplast og avispapir...og på toppen har jeg brunt silkepapir. Så ser ingen at juletreet er pakket på plass på den måten under det brune silkepapiret.
  På juletreet her inne er det samme prosedyre; Stødig vase...oppi sølvbøtten... bobleplast og hvitt silkepair rundt sånn at det står støtt.
  På altanen er det et juletre i kurv som er bundet fast i kurven med sløyfebånd, og på begge sider av treet ( oppi kurven) ligger det to svære mursteiner... Har sjelden lest om disse tipsene i j'eanne D'arc men regner med at noen sånne greier må til om man skal få det til å funke;) Lykke til!

  SvarSlett
 8. Hei kjære Helene! Med en lillebror her med allergi... Uff, det der var kjent lesning, desverre... Eg satt på han, og festa hendene fast med knea mine... Men kanskje ein idè med salve? Er jo så vondt når dei blir så redde og hysteriske! God bedring!

  Angåande juletre, hadde eg mine i skåler med grøn oasis i fjor, med vatn inni. Oppå la eg diverse for å skjule det heile. Bl.a kjempekongler som eg fekk av naboen ;) Fine rullesteinar kan jo vere eit meir solid alternativ?

  Nydelege bilder du viser i dag, her er også kome inn lerk. Har nokre kjente som skal sage ned treet sitt, så eg plukkar over evne! :)

  Ha det fint,
  håper barna frisknar til i tida som kjem!

  God klem frå Elin!

  SvarSlett
 9. Fine bilder og kjekt med tips når det gjelder juletrærne. Masse gode ideer her, men fungerer det også med et stort juletre?

  SvarSlett
 10. Stakkars lille. Ikke like enkelt bestandig å få gitt de medisin.God bedring...
  Klem Tove

  SvarSlett
 11. Åhhh så fina bilder!!!!!!
  Krya på dej min vän!
  Ta hand om dej!
  Kram Kathrine

  SvarSlett
 12. Uff stakkars.. det er ikke kjekt når de små blir syke og må ta medesin som de ikke vil ta..

  håper hun blir fort frisk igjen..

  jeg har sand eller steiner rundt mine trær...

  Ønkser deg en fin fin dag..

  klemmer )=)

  SvarSlett
 13. Stakkars liten!!! Skjønner godt at hun vrir og vrenger og ikke vil. Har akkurat vært gjennom en øyebetennelse selv, og det er ikke godt å få denne væsken inn på øyet.

  NYYDELIG BILDER FRA ETT VAKKERT HJEM SOM ALLTID!!!

  Ha en strålende helg!!!

  Hilsen
  Marianne

  SvarSlett
 14. Skal det aldri gi seg hjemme hos deg???
  Jeg har også en mann med 10900 jern i ilden og det blir mye alenetid på mor og barn...og selv om dette er kvalitetstid også så synes i allefall jeg at det er både litt skremmende og ganske slitsomt å være den eneste som er på allerten hele tiden. Av og til trenger jo vi en "det går bra" vi også?

  Bildene dine er som alltid utrolig vakre...heldige er barna dine tross alt som skal få feire jul i den vakre heimen deres!!!

  Stor "bedringsklem" til barnet og en "detgårbra" klem til deg!

  SvarSlett
 15. Uff, så trasig med lillejenta som ikke er bra! Håper det ser litt lysere ut i dag.
  Jeg setter juletrefoten oppi en stor sinkbalje, det funker fint særlig når treet er tett og fint nede sånn at en ikke ser foten så godt. I tillegg slipper en vannsøl på gulvet og de flekkene det fører til. Dette må jo gå fint med kurver som er store nok til å få foten oppi, litt verre med bøtter som kanskje blir for trange?
  Godbedringshilsener herfra :0)

  SvarSlett
 16. Vakre bilder, men så synd med lillemor da. :-( Det er ikke morsomt det der. Mine fikk øyekatar og da brukte vi salve (som måtte INN på øyet), det var ikke lett i førsten, men det gikk bedre etterhvert. Tror de merket at det hjalp og da led de littegrann, stakars. Men som sagt i førsten, da prøvde jeg å gjøre det mens de sov; Lukket opp øyet forsiktig og la en liten stripe salve under. De funket greit... noen ganger...

  Masse god bedring til henne og god helg!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 17. Vakre bilder!
  Ja det er trasig det med øyebetennelse. Da småen på to år fikk det slet jeg veldig siden jeg er alene med han og har som du sier bare to armer. Men det holder å dryppe det innerst i øyet mens de har øynene lukket og så få de til å blinke inn dråpene selv. Men da jeg fikk kraftig øyebetennelse selv fikk jeg salve i engangspipetter som skulle brukes hver tolvte time, mye enklere!!! Og da skulle jo småen behandles samtidig og da var det å bare å ta litt på fingeren og smøre det i øyekroken så gikk det inn på øyet selv når den kom i kontakt med tårevesken.
  Ha en fin helg og lykke til:)
  Klem Monica

  SvarSlett
 18. Uff, det der kan være et mareritt altså, håper det gir seg fort!! God du er som nyter mellom slagene! Jeg bruker stein i bøttene for å støtte opp, eller rett og slett jord, og planter trærne oppi der! :-) Ha en super helg! Klem

  SvarSlett
 19. Stakkels lille barn, håber at det allerede går bedre, håber at salven som Monica beskriver kan løse problemet.

  SvarSlett
 20. God bedring i huset!! Det beste er å være 2 når man gir øyendråper...da kan en stå bak hodet å underholde ; ) Men er man alene må man bare tvinge det i dem desverre...Medisin er et must med den betennelsen uansett hvor ekkelt det er : S !
  Ser du har fått mange fine juletre tips : ) Gleder meg å se ditt : )
  Nydelige bilder og så gøy å se bildene fra huset før : D
  God helg
  klem Tove

  SvarSlett
 21. For å legge til litt farge, legg til en vase.

  SvarSlett