tirsdag 25. oktober 2016

Villa Godheim og "Cockhaven"


Når jeg søker etter gamle foto fra Ormøya, dukker blant annet dette opp i Digitalt museum. Det har vært litt av et parkanlegg på Omøya i gamle dager. Villa Godheim, som du ser kroner på toppen her, finnes dessverre ikke mere.  På et eller annet tidspunkt ble det bestemt å bygge rekkehus i dette området. Disse rekkehusene har en fantastisk hage og utsikt ut mot området som du ser under. Parken er driftet av kommunen. Rester av andedammen finnes fortsatt.


Villa Godheim

Villa Godheim, Gnr.198 bnr. 4, ( i dag Cockhaven boligområde/rekkehus.) Villa Godheim ble bygget ca. 1870, og ble overtatt av konsul Ludvig Christiansen i 1887. Han førte stort hus, blant gjestene var bl.a. Fritjof Nansen, Christian Michelsen, Jacob Sverdrup, m.fl. Rester av parken er bevart. Venstre del mot sjøen eies av Oslo kommune og er friareal.

Idag finnes det ikke spor etter dette huset annet enn eventuelt flaggstangen og rester av hagen. Den er ikke opparbeidet som den en gang var, men man kan fortsatt se andedammen og parken er meget pittoresk om sommeren og om vinteren. Jeg får litt "Skomaker Andersen følelse" om vinteren da det går an å gå på skøyter der. Om sommeren får jeg litt angst og tenker på "Farvel Rune" boken. Ved andedammen er der nemlig en lekeplass. Vannet må barna bare straks lære seg å respektere og "frykte". Jeg må finne den rette balansegangen. Jeg kjenner litt på frykten av å bo så nærme sjøen med tre barn. Heldigvis blir minstemann større før vi flytter inn. Han vil være tre år, og kanskje er det da litt lettere å fortelle og lære han ting til. Nå bør redningsvesten på med en gang vi går ut av bilen, for han er lynrask og plutselig er han borte. Da løper jeg som gal ned mot sjøen.. 

Andedammen med gamle ærverdige kastanjetrær"Cockhaven" boligene har fantastisk hage og utsiktSti ned mot sjøen

Utsikt fra den nederste boligen, bildene er funnet herfra: http://m.finn.no/realestate/homes/ad.html?finnkode=42001251

Høsten er definitivt her

Oversiktbilde av Ormøya. Hvis du ser den mørkerøde bøken "nord" på øyen så ser du hvor vi skal bygge og bo."Cockhaven", et underlig navn. Lurer på hvorfor det går under det navnet?

23 kommentarer:

 1. Takk for pene bilder igjen. Det trenges på en regnfull morgen på sørlandet. Tar du bilder selv? Selv er jeg gla i sjø og natur bilder. M

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Slett
 2. Jeg har savnet Frøken Jægers hus! Så hyggelig at du blogger igjen!

  SvarSlett
 3. Such beautiful photography! (Question: Now that you are digging up the foundation inside the house with the backhoe (?), are you finding any "treasures" in the debris?.....maybe items from houseguests in the 1800's?) ....Ginny F., near Washington D.C., USA

  SvarSlett
 4. Høsten er definitivt her

  SvarSlett
 5. La oss sette pris på skjønnheten til grønne områder. La oss ta vare på miljøet ved å skape ren energi.

  SvarSlett
 6. Amazing article. Can't wait for next content.

  SvarSlett
 7. It s a very useful page. Thank you. b7e834fb9e19d1642fcc11f2a207af94
  hekimhan
  ayvacik
  kulp
  batman
  soma
  cayirli
  kure
  kepsut
  nusaybin

  SvarSlett
 8. It s a very useful page. Thank you. 8b46248464d1afb7daa7b8cd5295056c
  altieylul
  kirklareli
  atabey
  foca
  karamanli
  gollbasi
  mersin
  suluova
  derepazan

  SvarSlett
 9. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. d6c0b0fcd845663c6f3fde729f19da44
  numara onay
  sms onay
  website kurma

  SvarSlett
 10. Thank you for your explanation, very good content. 5c78dd1019649ac979a0a8e03c5e258b
  define dedektörü

  SvarSlett