søndag 11. juli 2010

Bloggens navn

Glemte å forklare navnet på bloggen. Det er mange som har bodd her opp igjennom. Kommunen vet ikke hvor gammelt huset er men antar det er fra før 1800-tallet. Det står 01.01. 1800 i oversikten deres. Men for 70 år siden kjøpte den tidligere eieren huset av en kvinne som ble kalt Frøken Jæger. Kommentarene vi har fått fra de gamle i nabohusene har vært; å, ja det er dere som bor i gamle Frøken Jæger huset!" Da vi kjøpte huset fikk vi med en gammel koffert som hadde vært i huset i all sin tid. På den står det Hr Jæger. Derfor valgte jeg "Frøken Jægers hus" Jeg skulle så gjerne hatt et bilde av henne. Kanskje det er henne som sitter i hagen på det gamle bildet jeg har av huset? Vet at hun bodde her helt til hun døde.

En annen historie er at Wollert Konow, Statsminister på slutten av 1800-tallet bodde en kort periode her. Han var god venn med Bjørnstjerne Bjørnson. Og han har overnattet i huset her:). Dette fant vi ut av da vi kjøpte boken; Wollert Konow- Statsminister og Stril. Huset vårt er avbildet i boken. Jeg synes jo det er så morro å høre om gamle dager og det har vært ekstra gøy å høre historier om huset her. Noen sier det var møllemesteren sin bolig, andre kaller huset for Lensmannsboligen, og andre sier at her var det et bakeri i gamle dager:)

For noen dager siden stoppet en eldre mann og sa at han var født i dette huset. Han ville gjerne komme inn å se. Han bodde visst hos Frøken Jæger i 5 år og ble født på rommet som Lillebror nå har fått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar