mandag 27. desember 2010


Nå er vi mette og gode! Her hjemme er det litt hverdag igjen før fredagen står for døren. Skal si været i Julen har vært og er idyllisk! Satser på få minusgrader på Nyttårsaften slik at nyttårsbukkene kan vandre ute lenge og vel. 

torsdag 23. desember 2010

Et lite bilderas.. God Jul !!

 I stuen



2. etg


Og vi går inn til storesøster..














 























 Idag tidlig klokken ni.. ;) Et bustete krøllete hode har stått opp. Så glad! Stor stas å pynte juletreet.


GOD JUL ALLE SAMMEN !


mandag 20. desember 2010


Jeg innser at jeg ikke rekker over alt til julen, blant mindre viktige ting så er det å få brent nok på dette lyset. Dagen flyr og nå, etter at jeg har kuttet det, ligger jeg på 17 desember..Hmmm.. men nå har jeg akkurat fått bakt ferdig rundstykkene! 40 stykk sammen med min datter og en litt trøtt og sliten lillebror. Ikke bare julefryd. Skulle lage Bagels for første gang.. tidkrevende..De grove rundstykkene ble veldig gode, men ser egentlig ikke ut. Når datter skal få være med så blir det vel slik. Hun strålte i allefall og synes visst det var fantastisk moro. Sen i seng ble hun også, fordi hun måtte jo smake på det ferdige resultatet. Ønsker alle lykket til med siste rest av julekaoset!

Klemmer fra meg!!

lørdag 18. desember 2010






Når lillebror sov, så kastet soresøster og jeg meg over baksten. Vanligvis så sover min sønn 1/2 times hvil i løpet av dagen.... men i dag var det bare fryd og gammen. Vi rakk og bake/steke/legge i kakemennene kakebokser og pynte pepperkakehuset før lillebror var i gang igjen. Pepperkakehuset er pyntet av en jente på tre år så det ser ut akkurat slik det skal. Det ble koselig med julemusikk på full guffe. Heldigvis! Nå håper jeg barna kan gå litt for egen maskin etter lunsj, da får jeg kanskje ryddet og vasket litt..Noe julerengjøring får jeg rett og slett ikke til i år.

Nå skal jeg prøve å finne en god oppskrift til grove rundstykke og en til fine rundstykker. Håper andre har en koselig lørdag! Og alle som legger igjen kommentarer!! TUSEN TAKK! Det er så moro å lese, det gleder meg. Jeg selv er ikke så aktiv i bloggverden nå for tiden. Jeg kreves andre steder, but I´ll be back! 

Imorgen er det 4. søndag i advent???! Ai ai!!! Herregud!! Men hjertet henger med i kaoset og jeg gleder meg til julaften. Askepott... jeg bare elsker den - og prinsen da så klart! Koser meg hvert år og sier til meg selv at heldig er jeg som har funnet meg en mann som ligner denne kjekkasen :)


fredag 17. desember 2010



 Kakemanndeigen står kaldt og venter på morgendagen... :)


 God helg!!

tirsdag 14. desember 2010











9 dager igjen til jul.... Nå bør vel alle lister skrives slik at jeg får oversikten. Gleder meg til alt jeg har i hodet er lagt i systemer og utført og at freden kan senke seg. Imorgen er det planlagt tur til pepperkakebyen og vi skal å se Hakkebakkeskogen på teateret. Det kaller jeg fin adventskalendergave det! Og kanskje vi kan kjøpe et juletre? Bare kos! Satser på at mannen i huset får tid og kan hjelpe meg litt med det treet..

Ha en deilig kveld!

Helene

mandag 13. desember 2010

Lussekatter






  Fredelig jul... Her foregår en intens kamp om en Ipod. Brukte den som underholdning til lillebror og for å få han til å le. Det endte med grining:) og et innbitt uttrykk hos storesøster.


Etter å ha vært innom tre butikker og ett apotek så måtte jeg nøye meg med lussekatter uten Safran. Gurkemeie måtte gjøre jobben, men skal si lussekattene ble gode likevel! Ferdig stekt til kvelds, så nå har alle en "sunn" deigklump i magen.


fredag 10. desember 2010

















Joda, det begynner å minne om jul i vårt hus nå. Og heldig er jeg som har et "ferdig" hus. Husker hvor kjipt det var i fjor. Byggeprosess i sluttfase men likevel mye mye rot og kaos. Derfor er det så godt å kjenne at vi er på plass i år. Det blir helst mine barn og jeg som er her og kommer til å feire jul fra lillejulaften til nyåret er her. Mannen er aldri hjemme fortiden og slik blir det nok frem til februar.. Julaften og 1. juledag har han fri riktignok:) Må innrømme at det til tider er litt stress å være alene med alt ansvaret her hjemme, i allefall når de to trollen aldri er friske. Får jo ikke sove når de absolutt skal hoste og gråte hele tiden!!!!!! :)  Zzzzzzzzzzzzzzz.... Denne høsten har det vært helt ekstremt. Lurer på hva jeg gjør gale siden de er så mye syke. I det min datter begynte i barnehagen etter sommerferien var vi i gang. Krysser alt jeg har for at vi ikke får omgangssyke. Hører rykter om at den er ute og går.

Når du er tre og ett år, og så måtte være inne hele dager i en hel uke, ikke rart de blir litt sure og ikke rart at jeg blir litt sur jeg og :)

Gleder meg til håndball kampen Norge-Ungarn. Jeg får nesten litt julestemning av å høre på de irriterende håndballbjellene som de lojale tilskuerene heier med. Et mesterskap før jul er jo blitt tradisjon. Interessen har jeg arvet av papsen. Han var visst ganske god i håndball selv. I allefall, han sitter alltid kistret til skjermen når håndball er på TV og holder pusten samt klamrer seg til stolen. Når det blir for spennende så må han gå ut på kjøkkenet å ta seg en blås...  :)

God kveld i alle stuer!!!

Klemmer fra meg


tirsdag 7. desember 2010

Julekortprosessen



Da er bestillingen av årets julekort endelig under kontroll. Jeg er fristet til å vise dere det ferdige resultatet, men har jo egentlig tatt et standpunkt at barna mine ikke skal bloggifiseres.. Men resultatet av å gjøre bildene om til Oldphotos og min manns arbeid med technicolor og x-antall bilderedigeringsfunksjoner er jeg fristet til å vise hvordan resultatet ble.. På bildet her koser Lillebror med søster og det hersker lett kaos og tidspress. Det er jammen ikke lett å få en ettåring og en treåring til å "posere".

Tiden flyr og det gjenstår tusen ting før lillejulaften får lov å komme... Kom overskudd og glede!! 

 Klemmer fra meg!

lørdag 4. desember 2010















Disse er kjøpt hos snille Pia, Webshop Ateljeskogslyckan


Disse perlestrikkede barnevottene varmer mitt hjerte. Det er min manns avdøde mormor som har laget dem. De ble gitt i julegave til min datter da hun var 6 mnd.  Nå kan lillebror bruke dem.

***

I dag har jeg hatt en av mine 2 år gamle nevøer på besøk hos oss. Barna har lekt og kost seg. Godt å se. De er blitt så store nå at de ikke krangler men har lært seg å bli litt mer diplomatiske og underholder seg selv for det meste av tiden. Minstemann på ett år er ikke helt der, men han er nå kommet langt på vei på den korte tiden han har levd :) Selv har jeg prøvd å begrense resultatet av vilter og engasjert lek og X-antall måltider. Huset er nå klar for lørdagskveld og det er deilig å synke ned i sofaen. Synd rødvinsflasken var så godt som tom.. Trodde jeg hadde to glass å glede meg til, men det ble med et halvt ett!!! :) Haha! Krysser fingerene for at barna sover HELE natten igjennom... det hadde vært luksus.

Herlig lørdag til alle dere der ute!
Snart er det 2. søndag i advent..














fredag 3. desember 2010













Ååååååå fredag og kampen med lillemor har gått med glans i dag heldigvis. Vi har vært på skøyter en liten stund. Minus 15 grader,  det var ikke så lenge en treåring synes det var supert å bli skøytet rundt på sparken til Lille Vildand, men moro var det og enda bedre var det å komme inn i varmen til gløgg og pølser:) Nå er jeg sulten igjen og må på jakt i kjøkkenskapene.


God helg!

torsdag 2. desember 2010

Litt pynt og litt hverdag







Da er jeg "back in buisness" og ungene er lagt, den ene er syk igjen stakkar og roper stadig "Au au". Vet ikke helt hvor hun har vondt. Denne gang er det infeksjon på øynene og vanlig forkjølelse. Hvordan skal jeg få en treåring til å gå med på øyedråper fire ganger om dagen? Jeg tviler egentlig på at jeg har fått inn noe som helst på øynene hennes. Det endte med at jeg måtte"sette"meg på henne og tilslutt så gråt/hostet hun slik at hun kastet opp.. Stakkar, men hva skal jeg gjøre? Hun nekter jo og jeg har bare to hender? Hun forstår og er enig med at dette må hun gjøre, men får total angst i det det skjer. Jeg får det ikke til.. Dette er en jobb for far.. men han er ikke her. Ekkelt og sårt å trøste henne etterpå, når resultatet etter kraftig gråt og motstand er at øynene er fulle av puss og at det hele er blodig. Hun er veldig pysete når det gjelder den røde fargen dette har.  Tross alt så hater hun meg ikke og det er godt å kjenne. Armene hennes rundt halsen før hun slipper taket og gir seg over i sengen, det er gull verdt. :) 

Kakaoen er nå på bordet og jeg tror jeg har ti små juletrær rundt om i huset og litt englevinger her og der. Jeg brenner for harde livet på adventslyset mitt og håper jeg klarer å holde følge.. Jeg har til og med hentet frem julecder så her er det bare fryd og gammen mellom takene:) 

En helt annen ting; Hvordan klarer dere å få juletreet til å stå stødig oppe i sinkspann og store kurver??? Ser jo dette overalt men har ikke enda lykkes i å finne en forklaring?


God klemmer til alle der ute!
***